Пореден протест на недоволни от държавата добричлии
Пореден протест на недоволни от държавата добричлии / Дарик Добрич
Десетки автомобилисти се събраха в 18.30 часа на „гонките” до Рилските блокове в Добрич. С развети знамена и надути клаксони шофьорите преминаха по централните булеварди и улици на града, за да протестират срещу високите цени на горивата и държавното управление. От 20.00 часа част от тях се присъединиха към протестиращото множество от граждани, събрали се пред сградата на Община Добрич. Те за пореден път се обявиха срещу картела на горивата, високите цени на стоките, услугите и данъците, ниските доходи и неефективното управление на държавата.

Недоволните добричлии издигнаха плакати „Системата ни убива”, „Мост има, път – няма”, „Оставка! Времето ви изтече”. С викове „Оставка” и „Мафия” те призоваха правителството да се раздели доброволно с властта.

Пореден протест на недоволни от държавата добричлии
Дарик Добрич

Пред Дарик Светослав Петков сподели, че е сред протестиращите, защото не е съгласен с цялостното управление на държавата. „Корупцията в страната е на изключително високо ниво, масово се краде, страшно много допълнителни пари се раздават по администрациите, а за обикновените хора не се прави абсолютно нищо. Добавка от 40 лв. за пенсионерите е срамно. За младите българи няма никакво бъдеще. Скоро и аз няма да имам никакъв вариант, освен да напусна държавата. 510 лв. заплата при гражданска отговорност 300 лв. и при винетка 100 лв. е смешно. В Швейцария заплатата е 4 хил.евро, винетката е 46 евро,  и пътищата им са пътища, и животът – живот. Ще се преместя някъде много надалече, за да не мога да се върна тук” – каза младият мъж.

Пореден протест на недоволни от държавата добричлии
Дарик Добрич

Сред протестиращите бе и Камелия Тодорова, майка на дете с аутизъм. Тя за поредна вечер излиза на протест и не смята да се отказва. „Господин премиерът ни нарече шепа анархисти. Протестът вече не е само на майките на деца с увреждания, а на всички граждани. Искам оставката на Валери Симеонов и на цялото правителство, искам промяна за България, затова съм всяка вечер тук с детето си” – обяви Тодорова.

Пенсионерката Теменужка Иванова пък сподели, че протестира заради високите цени на стоките, заради ниските пенсии и заради солидарност към майките на деца с увреждания и шофьорите. 

Пореден протест на недоволни от държавата добричлии
Дарик Добрич

Протестиращите обявиха, че утре вечер ще излязат отново по улиците на Добрич, но без автомобилите си. В неделя - 18 ноември, протестът ще стартира с автошествие от 12:00 часа, а от 13.30 часа митингът ще се пренесе пред кметството.