Насърчават младежката гражданска активност
Насърчават младежката гражданска активност / Дарик Добрич

Центърът за европейски и международни изследвания (ЦЕМИ) организира публично обсъждане на интерактивен модул за гражданско образование в средните училища. Събитието ще се проведе от 14.00 часа в зала 211 на Висше училище Международен колеж в Добрич.

Модулът е разработен в рамките на проект "Избери да участваш", реализиран от Центъра и финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Проектът цели да насърчи гражданското участие на младите хора в обществено-политическия живот чрез повишаване на знанията им за това какви са техните права и възможности да влияят върху процесите на вземане на решения в страната. Идеята е в навечерието на изборите за Европейски парламент да се запознаят младежите, които за първи път ще гласуват, за техните основни права и задължения, да се насърчи техния ентусиазъм да определят българските представители в ЕП и да се формират у тях трайни нагласи и съзнание за честни и свободни  избори. В рамките на два учебни часа ще се  представи накратко как активните граждани могат да влияят върху формирането на политики.