Министър Николина Ангелкова на проверка по плажовете край Русалка
Министър Николина Ангелкова на проверка по плажовете край Русалка / Министерство на туризма - пресцентър
Нарушения на шест плажа в района на Русалка са констатирани при проверка с участието на министъра на туризма Николина Ангелкова, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. Инспекцията, извършена от екипи проверяващи, заедно с представители на МВР, е констатирала редица нередности.

Единият плаж, който е при залива Тауклиман, е в частен имот и до него няма достъп освен по вода. На другите пет плажа на Русалка, които са неохраняеми, се извършват дейности в нарушение на закона – събират се такси от плажуващите за това, че ползват инфраструктурата на комплекса. Това е недопустимо, защото по закон - на туристите трябва да бъде осигурен безплатен пешеходен достъп до плажните ивици, припомнят от Министерството на туризма.

Министър Ангелкова допълни, че на плаж Русалка - централен са поставени плажни принадлежности без разрешение. На плаж Русалка - Каяк се отдават кану-каяци също без разрешение, там няма и разрешение за воден коридор.                       

„Ще сигнализираме всички институции за констатираните нарушения и ще следим как се изпълняват предписанията”, категорична бе министър Ангелкова. Проверките по плажовете продължават.