Наградиха заслужили полицаи от Силистра по повод празника на МВР
Наградиха заслужили полицаи от Силистра по повод празника на МВР / ОДМВР - Силистра

На тържествено събрание директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Кристиян Петров награди с „Писмена похвала” служители на областната дирекция за постигнати високи професионални резултати и по случай празника на МВР 5 юли.

За значими постижения и съществен принос в работата са отличени зам.-директорът комисар Мартин Недялков и началниците на сектори „Противодействие на икономическата престъпност” гл.инсп.Деян Монев и на „Охранителна полиция” гл. инсп. Даниел Костадинов. Двадесет служители на звената „Пътна полиция” в ОДМВР-Силистра и районните управления, двама на участъка в Главиница и двама на „Криминална полиция” също получиха награди. Сред отличените са и шестима служители на тактическия отряд за бързи действия на ОДМВР-Силистра.

За решителната и високопрофесионална намеса при неутрализирането и задържането на въоръженото и опасно криминално проявено лице, което откри стрелба по полицаите преди дни в Силистра, бяха отличени 8 служители на областната дирекция. Това са полицаите от група „Охрана на обществения ред” при РУ-Силистра Борислав Стоянов, Мирослав Иванов, Петър Хотинов и Николай Парашкевов, чиято е заслугата по засичането и преследването на лицето. Тримата полицаи, лично задържали издирвания - полицейски инспектор Пеньо Пенев и младши полицейски инспектор Станимир Попов от група „Териториална полиция” и началникът на група „Охрана но обществения ред” ст. инсп. Георги Георгиев, също са сред наградените. За умелото водене на преговорите с лицето, довели до успешната развръзка на случая, бе отличен и началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР-Силистра  гл. инсп. Пешо Петров.