Футболните национали до 19 години са в Албена
Футболните национали до 19 години са в Албена / Албена АД
Държавното първенство по плажен футбол започва на 16 юни в Албена
Националният отбор на България по футбол до 19 години е на петдневен тренировъчен лагер във ваканционно селище „Албена“. Представителният ни тим, воден от Ангел Стойков, се подготвя за европейското първенство по футбол, което ще се проведе през юли в Грузия. Националите ни се класираха за трети път в своята история да участват в тази възрастова група на континенталния шампионат. Техни съперници са Англия, Германия и Холандия.

От името на ръководството на „Албена“ АД Руслан Йорданов – старши мениджър „Спорт“, се срещна с футболистите, за да ги поздрави за изключителния успех.

„За пореден път инжектирахте сънародниците ни с голяма доза гордост. Изключително много Ви благодарим за прекрасните емоции и за успеха, който постигнахте. Пожелавам на всички да продължат да играят с вдъхновение и желание за победа, както и да се реализират като успешни футболисти. На треньорския щаб – да продължат своята мисия да помагат на футболните ни таланти да преследват своите мечти. Всички вие трябва да знаете, че винаги сте добре дошли в летния дом на българския футбол – Албена“, заяви Руслан Йорданов на срещата с националния отбор, която бе на централния стадион в комплекса - непосредствено преди тренировката на тима.

„Благодарим за отличните условия като настаняване, изхранване и терени. Футболните игрища в Албена винаги са били на много високо професионално ниво и за нас е удоволствие да тренираме тук“, заяви треньорът Ангел Стойков. Целият щаб получи рекламни материали и сувенири на ваканционното селище.  

национали футбол Албена
Албена АД

Междувременно стана известно, че държавното първенство по плажен футбол стартира на 16 юни в Албена. Шампионатът се провежда на турнирен принцип и се състои от три кръга. Първият ще бъде в Албена от 16 до 18 юни, вторият – в Шкорпиловци от 4 до 6 август и финалният – във Варна от 8 до 10 септември.
 
В тазгодишната надпревара ще вземат участие 8 отбора: СФК "Св. Никола" (Бургас),"СА-МВР" (София), ФК "Русе" (Русе), ФК "Бъзън",  МФК "Спартак" (Варна), ФК "Одесос" (Варна), ФК "Искър" (София) и ФК "Вяра, надежда и любов" (Варна). Игрището на плажа в Албена ще бъде изградено до хотел Мура.
 
Тимовете се разделят на 2 групи от по 4 отбора за турнирите.