/ Thinkstockphotos
Футболен клуб “Спортист - 2011” и Община Генерал Тошево организират турнир по футбол на малки врати (5+1) “Toshevo Cup 2018”. Турнирът ще се проведе по официалните правила на мини футбола, като двубоите ще се играят на изкуствения терен в градския парк на Генерал Тошево.

Отборите ще бъдат в състав от 5+1 - петима полеви футболисти и един вратар с до 4 резерви. Една среща ще бъде с продължителност от 2 полувремена по 25 минути. Схемата на надпреварата зависи от броя на участващите отбори.
 
Нов клуб по щанги от Генерал Тошево направи фурор на държавното първенство

Необходимата информация за записване за участие включва име на отбора, имена на футболистите и дата на раждане. Всеки тим има право да картотекира минимум 6 и максимум 10 футболисти. Лица които не са навършили 16 години нямат право да участват, както и картотекирани футболисти в “А”, “Б” или “В” футболна група.
 
Всеки един отбор може да запише за участие до трима (3) футболисти, участващи в “А” Областна футболна група - Зона “Изток” или Зона “Запад”.
 
Правилата и условията за провеждане на надпреварата ще бъдат раздадени на капитаните на отборите при записване и допълнително разяснени на специална пресконференция, по време на теглене на жребия, датата на която предстои да бъде уточнена.   
 
Срокът за подаване на заявки за участие е до 16 септември. Турнирът ще се проведе в края на месеца.