Мобилно он-лайн обучение на чужди езици в туризма
Мобилно он-лайн обучение на чужди езици в туризма / netinfo
В Международен колеж - Албена ще се проведе пилотно тестване на Интернет базирана система за мобилно изучаване на чужди езици в туризма.
Системата е активна на седем езика. Тя е разработена от български специалисти от Международен колеж - Албена, Русенски университет „Ангел Кънчев”, фирма „Глобъл Солюшънс” - Хасково, Асоциацията на преподавателите по чужди езици - София и партньори от Гърция, Испания и Португалия.

Разработката е осъществена в рамките на проект „Изучаване на чужд език по всяко време и навсякъде с мрежата Лингванет", финансиран по програма „Леонардо да Винчи” на Европейската комисия.

Идеята на проекта е служителите в сферата на туризма да изучават езика на своите гости без да се откъсват от работното си място. Съдържанието на системата е пригодено основно за мениджърския състав и обслужващия персонал на хотелите и ресторантите, но материалите могат да бъдат в помощ на преподавателите по чужди езици.
Обучението ще се проведе в компютърните зали на Международен колеж чрез специални мобилни устройства - персонални цифрови помощници (PDA), съчетаващи функциите на компютър, камера и телефон.

Първи със системата ще се запознаят студентите по туризъм. В края на тестването ще бъдат връчени сертификати за преминато обучение по проекта.