Министър Москов и Радан Кънев се срещнаха с кмета на Добрич
Министър Москов и Радан Кънев се срещнаха с кмета на Добрич / Община Добрич

Кметът на Добрич Детелина Николова се срещна с министъра на здравеопазването д-р Петър Москов. В срещата взе участие и съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев, информираха от кметството. Николова е запознала министъра с дългогодишната подкрепа на общината на Многопрофилната болница за активно лечение във връзка с реконструкцията на сградния фонд и закупуване на високо технологично оборудване. В момента общината полага усилия за намиране на партньори от Европа за подпомагане на МБАЛ с дарения, необходими за материалната база.

В рамките на срещата е бил поставен и въпросът за синхронизиране на действията между Министерството на здравеопазването и Министерството на труда и социалната политика по провеждане на деинституционализация на грижите за децата с увреждания. Николова е коментирала и темата, свързана с профилактиката на денталното здраве на децата и отговорното отношение на родителите, която да залегне в законодателната уредба. Обсъден е бил и проблемът за стандартите в здравеопазването.

Детелина Николова е уверила д-р Москов, че община Добрич ще подкрепя ефективните, отговорни, макар и трудни решения в политиката за предоставяне на качествени медицински услуги. След срещата кметът Детелина Николова и министър Москов присъстваха на откриването на обновеното и пребазирано спешно отделение в МБАЛ – Добрич.

По-рано през деня министър Москов и Радан Кънев се срещнаха и с екипа на Областния управител д-р Маргарита Новоселска.