Милен Петков
Милен Петков / Дарик Добрич
Милен Петков за визията си за развитие на ФК
94932
Милен Петков за визията си за развитие на ФК
  • Милен Петков за визията си за развитие на ФК
„Реших, че мога да помогна и да обединя хората от Управителния съвет, за да постигнем целите си и да върнем отбора на „Добруджа” там, където му е мястото – в „А” група, където го оставих навремето. Тук съм, за да се опитам да направя това, със знанията, които натрупах по европейските стадиони”, заяви в студиото на Дарик радио Милен Петков – президент на ФК”Добруджа 1919”.

Бившата футболна звезда на „Добруджа”, ЦСКА, националния отбор и гръцкия АЕК е начело на клуба от 40 дни. Петков сподели, че това, което вижда, не му дава покой и той е решен да промени нещата в положителна посока.

Сметките на футболен клуб „Добруджа” не излизат – треньори на борсата, по-високи такси в ДЮШ

Това, което Милен Петков завари, бе недостиг на средства в клуба до края на годината в размер на 140 000 хил.лева. Затова членовете на УС бяха принудени да дадат заем на клуба, за да се избегне финансовият колапс. Милен Петков заяви, че няма нищо против да се направи одит на клуба за няколко години назад и да се види какви разходи са правени.

Звезди взеха участие в националните финали по плажен такроу във Варна

Стратегията за развитие на клуба на новия президент касае най-вече детско-юношеската школа.

„Знам какво трябва да се дава на децата и ако ние като клуб имаме тази възможност, ще го правим. Децата трябва да получават екипировка, лагери, храна, участие в турнири. Ще направя всичко възможно, защото те са бъдещето на добруджанския и българския футбол”, заяви Петков. Той уточни обаче, че стратегията му не може да се реализира, ако я няма подкрепата на общината, защото клубът е общински. „Най-важната фигура в тоя проект не е Милен Петков, а кметът г-н Йорданов. Клубът е зависим от общината”, подчерта футболната легенда.

Общината поема футболен клуб "Добруджа 1919”

По думите му в школата трябва да има селекция, която ще се извършва от минимум петима треньори от други групи, без треньора на съответната група. Група от 30 деца например ще се раздели на два отбора. Ако едно дете покаже възможности, ще се отиде при по-добрите и обратно. Първият отбор в групата ще бъде от по-добрите и те ще могат да се развиват по-бързо.

Има обвързаности между треньора и родителите в една група и мисля, че това пречи - треньорът, когато е близък с един родител, предпочита  неговото дете да играе повече време в мачовете.  Да, ще има напрежение между родителите, но селекцията ще се извършва от специалисти и ние трябва да им се доверим. Трябва търпение и от родителите, защото без тяхното съгласие и тяхната убеденост, че така трябва да се работи, няма как да се успее”, коментира Милен Петков.

Легендата на "Добруджа" Милен Петков е посланик на България в Европейската приятелска лига по мини футбол в Албена

„Що се отнася до спонсорите на клуба, оказва се, че е много трудно да се намерят такива, защото нивото на добричкия футбол в момента е много ниско и никой не иска да се рекламира в трета лига”, заяви Петков.

Още за състоянието на клуба, за ДЮШ и за визията му за развитие на футбола в Добрич чуйте в интервюто с Милен Петков.