Малки волейболисти подредиха изложба
Малки волейболисти подредиха изложба / Александър Стоянов

Деца от волейболната школа на спортен клуб ”Изида” подредиха изложба под наслов „Спортът не е задължение, а забавление”. Инициативата е на Милена Маринова, която след успешната си работа като треньор в Италия, се завръща в родния Добрич и ще работи за развитието на женския волейбол в „Изида”. Волейболната специалистка е направила първите си стъпки като състезател в Добруджа, а в 8-ми клас облича екипа на ЦСКА. Треньор е от 1997 година. През последните 5 години е работила в Италия, където успява да изведе до финали своите възпитаници от град Изерния (регион Молизе) след 35-годишна пауза. Милена е сестра на една от най- известните наши волейболистки и капитанка на националките ни в близкото минало Нели Маринова.

„В изложбата взеха участие деца от 6 до 16-годишна възраст. Всички са направили прекрасни рисунки и са пресъздали своя волейболен свят. Нашата цел е да покажем, че спортът не трябва да бъде само задължение, но и забавление. Искахме да видим как децата възприемат волейбола и да улесним диалога между треньорите и състезателите. Имаме и други идеи за подобни инициативи, като скоро децата ще направят разказ или есе на волейболна тема”, заяви Милена Маринова.

Изложбата ще остане до края на седмицата, а към нея може да се присъединят и деца, които не са от волейболната школа, но искат да покажат своите творби, уточняват домакините от „Изида”.