Майки творят за благотворителен базар
Майки творят за благотворителен базар / netinfo

За първи път в  Добрич ще бъде проведен Коледен благотворителен базар. Инициативата е на добрички майки от националния форум "БГ Мамма", обединени в Движение "Заедно за децата", чиято цел е  реализиране на благотворителни дейности и проекти за подпомагане на деца в неравностойно положение на територията на община Добрич.

Подобни мероприятия се организират с голям успех в общинските центрове в цялата страна. Коледният базар ще е разположен от 12 до 15 декември във фоайето на Младежки дом "Захари Стоянов". Изделията за разпродажбата са изцяло дело на добричките майки и техни съмишленици от Варна, София, Стара Загора и други градове. Преобладаваща част от артикулите са уникално приложно изкуство - бродирани, шити, плетени и рисувани сувенири.

Идеята на организаторите е средствата, набрани от базара,  да се предоставят в полза на дом "Дъга", в който са настанени 46 деца на възраст между 7 и 18 години.

Партньори на проявата са Национална фондация "Помощ за благотворителността" и фирма "Господинов и синове".

Официалното откриване е от 10 часа на 12 декември. В същиия час ще бъдат връчени и наградите на сдружение "Св. Мина" за децата от школата по рисуване "Стела и Дара" в Центъра за работа с деца.  

Младите художници също твориха с благотворителна мисия в конкурс на тема "Аз помагам на дете с увреждане". Специално за Коледния благотворителен базар те предоставят  свои пана от рисувана коприна.

Намерението на движение "Заедно за децата" и сдружение "Св. Мина" е подобни базари да имат издания и за други празници и благотворителни кампании.