Лютви Местан: Моделът на Тервел е оптимистичната теория за бъдещето на България
Лютви Местан: Моделът на Тервел е оптимистичната теория за бъдещето на България / Дарик Добрич

„Формулата, с която се явява Марияна Пасева за кмет на община Тервел е нещо повече от коалиция. Тази формула представя оптимистичната теория за бъдещето на България – България не на разидинението, не на противопоставянето, а България на единението. Българската нация може да бъде единна само ако има лидери, които работят за единството” – това заяви в Тервел лидерът на ДПС Лютви Местан. В препълнената зала на местното читалище, Централният лъч на ДПС подкрепи кандидатът за кмет на Тервел Марияна Пасева, издигната от местната коалиция „За нов Тервел” с участието на ДПС, НДСВ и БЗНС „Александър Стамболийски”. Сред гостите на събитието бяха още зам.-председателят на Народното събрание и ДПС доц.д-р Алиосман Имамов, зам.-председателят на ДПС и АЛДЕ и евродепутат Филиз Хюсменова, зам.-председателят на ДПС и народен представител от Добрич Рушен Риза.

„Това, което правят тервелчани на тези местни избори задава един нов модел в национален план. Вие раждате един нов политически продукт, който има не само местна, но и национална стойност, защото формулата, с която се явява Марияна Пасева за кмет на община Тервел е нещо повече от коалиция” – подчерта лидерът на ДПС. Той бе категоричен, че Марияна Пасева е кандидатът за кмет, който е носител на идеята, че можем да бъдем  единни в своите етнически, религиозни и културни различия.  Местан припомни, че на последните парламентарни избори ДПС със своите близо 53% от общия вот е първа политическа сила в Тервел. „Но ние не сме партийни егоисти. Ние не издигнахме наш партиен кандидат, защото сме убедени, че Тервел се нуждае от управление на единението и ние искаме да бъдем част от това единение. Пасева ще бъде кметът на всички тервелчати и няма да ги дели. Тя е бъдещето на Тервел.  Общината се нуждае от ново начало, от нова енергия и нова надежда. Заедно с тервелчани ще превърнем  града в мечтаната европейска община” – коментира от трибуната Лютви Местан. Той предположи, че след тази среща е възможно опонентите на ДПС да усетят, че е започнало новото начало и да прибегнат към недотам толерантни средства за политическа пропаганда. „Ще отговорим на агресията с доброта, ако хвърлят камъни по нас ще отговорим с цветя, на омразата ще отговорим с любов” – заяви лидерът на ДПС.

„От години живеем заедно в тази община и искаме този път заедно да си изберем  и кмет.  В лицето на Марияна Пасева видяхме един експерт,който покрива нашите изисквания – един добър човек, една добра майка, човек, който е загрижен за тази община” – подчерта  зам.-председателят на ДПС и народен представител от Добрич Рушен Риза.

Подкрепата си за кандидата за кмет на Тервел Марияна Пасева заявиха  още областните председатели на ДПС  д-р Ердинч Хаджиев, на НДСВ – д-р Георги Желев и на БЗНС „Ал.Стамболийски” – Христо Атанасов.

Самата Марияна Пасева определи като основен проблем на Тервел миграцията, обезлюдяването. „Миграцията води до много социални проблеми, но те могат да бъдат разрешени, когато всички обединим усилията си. Нашият основен приоритет ще бъдат обикновените, малките хора. Здравеопазването и образованието са основните неща, на които наблягаме в нашата програма. Оптимист съм, защото обиколих много села и се срещнах с много обикновени хора. Видях в село Оногур, където живеят 20 души, да се гради нова къща от двама бъдещи младоженци, завърнали се от гурбет. Това ми дава кураж. Трябва да разберем едно нещо – да спрем да чакаме големите инвестиции да дойдат и да ни оправят живота. Инвеститорите в тази община сме ние самите. Ние самите трябва да подредим своя живот и да изискваме от всички – да работят за нас и за нашето благо” – заяви пред тервелчани Марияна Пасева.