СУ Димитър Талев започна работа по престижна международна награда
СУ Димитър Талев започна работа по престижна международна награда / netinfo
В началото на месец декември осем учители от СУ „Димитър Талев“ успешно преминаха през обучение за лидери към Международната награда на херцога на Единбург. Тя е водеща международна младежка програма за личностно развитие и постижения.

Участниците в нея се състезават със самите себе си, като предизвикват собствените си убеждения за това на какво са способни и до къде най-далеч могат да стигнат.

Постигайки целите си, младите развиват умения и качества, които остават за цял живот. От създаването си през 1956 г. до днес повече от 8 000 000 млади хора в 144 страни са предприели редица доброволни и предизвикателни дейности, включвайки се в програмата на Международната награда. В момента над 1 000 000 младежи по целия свят постигат своите личностни цели като част от Наградата.

Иновативното средно училище „Димитър Талев“ е първото училище в град Добрич, което започна работа по престижната международна награда и ще предостави възможност на своите ученици от 14 до 19 години да станат част от тази програма за личностно развитие, чийто патрон в страната е президентът Румен Радев.