РЛС връчи приз за дарителство на Тодор Тодоров
РЛС връчи приз за дарителство на Тодор Тодоров / netinfo
Районна лекарска колегия /РЛК/ - Силистра за първи път връчи приз за изключителни заслуги към обществото в сектор здравеопазване. С приза бе удостоен бизнесменът и областен координатор на ПП ГЕРБ Тодор Тодоров - за множество дарения в полза на здравните заведения в областта. “Когато положението при нас стане сериозно, г-н Тодоров е винаги готов да откликне”, подчерта председателят на РЛК д-р Васил Славов.

Думите му бяха подкрепени и от д-р Даниела Костадинова, изпълнителен директор на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ Силистра. Стойността на даренията за болничното заведение за последните три години възлиза на малко над 80 хиляди лева, в това число за ремонти на отделения и болнични стаи, закупуване на скъпа техника, както и съпричастност към проблеми на болничното заведение от всякакъв характер.

Най-голямото постижение обаче, по думите на д-р Даниела Костадинова, е предстоящото изграждане на отделение по инвазивна хирургия в болницата, което се очаква да започне през 2018 година, което е станало възможно с активната подкрепа и съдействие на Тодор Тодоров. Закупеното от него високо технологично, специализирано електронно устройство за стимулиране на сърдечната дейност, е в основата да бъде спасен живота на 30- годишен мъж, настанен в МБАЛ Силистра.

Преди дни бизнесменът получи плакет и почетна грамота за общински дарител от Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. Отличието му бе присъдено за дарител с особено голям принос, с направени близо 200 хиляди лева дарения, предназначени за инициативи в полза на общините в Силистренско.

На церемонията на РЛК бе отличена и д-р Елена Ганева, специалист “Вътрешни болести”, която  е носител на тазгодишния приз на Български лекарски съюз - "Лекар на годината” за област Силистра.