Общински съветници определят задържането като политическа поръчка
Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров излезе от Първо Районно управление на полицията в Добрич при протестиращите в негова подкрепа. Той бе посрещнат от бурни аплодисменти, с викове "Свобода!" и "Браво, Вальо!" 

Димитров отказа коментар пред медиите, като уточни, че предстои да бъде разпитан. "Заради всички тези хора тук си заслужава да се борим", каза кметът. 

Придружен от адвоката си Милен Янков, кметът на Генерал Тошево влезе в Следствената служба, която се намира в същата сграда. 

БСП: Арестът на кмета на Генерал Тошево е политическа поръчка, издигаме го за трети мандат

Тази сутрин протест в подкрепа на кмета на община Генерал Тошево Валентин Димитров събра пред Областната дирекция на МВР членове на общинската структура на БСП - Генерал Тошево и граждани. Според протестиращите той е най-почтеният кмет, който общината е имала.

Валентин Димитров бе арестуван вчера по искане на офиса на Службата на Европейския главен прокурор в София. Арестът е във връзка с разследване за измами със субсидии, свързани с проект за увеличаване на енергийната ефективност на социални жилища, съобщи на сайта си Европейската прокуратура. 

Това е първият арест на кмет по искане на европрокуратурата. Общински съветници определят задържането като политическа поръчка, предава NOVA. Според Яна Бонева, председател на Общинския съвет и член на БСП, не е имало обиски или претърсвания в общината.

Арестуваха кмета на Генерал Тошево по искане на Европейската прокуратура

"Как може един човек да бъде обвинен, без да бъде доказана неговата вина? Май сме забравили да бъдем хора, сякаш се намираме на сцената на голям театър, а представлението е "Местни избори 2023".

Всички проекти са изпълнени, гражданите са доволни от направеното", заяви тя. И допълни, че Димитров ще бъде издигнат от БСП за трети мандат начело на града.

По думите ѝ всички сгради, които са участвали в проекта за енергийна ефективност, са приключени. "Следите от направеното от кмета се виждат из целия град", заяви Бонева.
nova.bg/БТА, Павлина Живкова