Камелия Кондова и Драгни Драгнев
Камелия Кондова и Драгни Драгнев / Дарик Добрич
Добричката поетеса Камелия Кондова получи Националната литературна награда „Дора Габе“ на официална церемония тази вечер. Поетът и белетрист Драгни Драгнев бе удостоен с отличие за принос в изследването и популяризирането на творчеството на Дора Габе.

награда Дора Габе
Дарик Добрич

Културното събитие събра в зала „Нели Божкова“ десетки ценители на изящното слово, близки и приятели на отличените, почетни граждани на Добрич, много ученици, представители на културни институции и на местната администрация.

награда Дора Габе
Дарик Добрич

Тържествено слово за Дора Габе изнесе д-р Кремена Митева – главен уредник на Дом-паметник „Йордан Йовков“. „Светът е мъртво грозен без поетите, затова днешният ден е тържествен за Добрич“, чухме в словото.

Наградите бяха поднесени от кмета на Добрич Йордан Йорданов. Тържеството завърши с поетичен спектакъл с участието на актрисата Бойка Велкова и пианистката Мария Славова.

награда Дора Габе
Дарик Добрич

Националната литературна награда „Дора Габе“ се връчва за четвърти път. Предишните й носители са Елка Няголова(2003), Лиляна Стефанова (2008) и Рада Москова (2013).

награда Дора Габе
Дарик Добрич

награда Дора Габе
Дарик Добрич