Кадрови проблеми във волейболен клуб Добротица на старта на новия полусезон
Кадрови проблеми във волейболен клуб Добротица на старта на новия полусезон / Дарик Добрич, архив

Тази събота мъжкият състав на "Добротица" ще изиграе първия си мач от втория полусезон на Висшата лига по волейбол на България. Добричките волейболисти гостуват на водача във временното класиране - състава на "Виктория волей" - Пловдив. Срещата е с начален час 16:00.

Старши треньорът Иван Димитров няма да може да разчита на 4 от основните си състезатели. Центърът Пламен Върбанов и посрещачът Васил Василев имат неотложни лични ангажименти, другият основен център Лазар Лазаров е в гипс поради пукната костица на крака, а нападателят Ивайло Кирчев е освободен от отбора. Финансови проблеми попречиха на клубното ръководство да потърси през трансферния период нови попълнения в състава, поради което "Добротица"  ще разчита до края на първенството изцяло на състезатели от собствената си школа.

Първата си домакинска среща за 2011 година добричките волейболисти ще изиграят на 2 февруари (сряда), като от 18:00 часа ще срещнат в зала "Изида" националния отбор на България (юноши мл.възраст). След това им предстоят 2 поредни гостувания - на "Ботев" Луковит (5 февруари) и на "Хайстер волей - ЛТУ" София (12 февруари). На 19 февруари в зала "Добротица" от 16:00 часа добричките волейболисти ще приемат състава на "Миньор" Перник, а на 26 февруари гостуват на отбора на "Тетевен волей". В последният си мач от програмата на Висша лига на 5 март от 16:00 часа състезателите на "Добротица" ще бъдат домакини на "Дунав" Русе.

Предвид липсата на достатъчно финансови средства, клубното ръководство си е поставило до края на състезателния сезон една единствена цел - оставане на отбора в Националната волейболна лига. Класиране между първите 6 състава във Висшата лига ще гарантира на "Добротица" участие в елитния волейбол на страната и през следващата година.

Освен мачовете от Лигата на добричкия клуб му предстои участие и в турнира за Купата на България, но все още от страна на БФ Волейбол не е обявен регламентът, по който през настоящия сезон ще се проведе това състезание.