Изкърпването на улиците в Добрич ще започне през април
Изкърпването на улиците в Добрич ще започне през април / Дарик нюз, архив

700 000 лева са заделени в общинския бюджет за изкърпване на улиците в Добрич, каза в интервю за Дарик зам.-кметът по устройство на територията арх. Боян Коларов. Пътната настилка в града е в лошо състояние и парите няма да са достатъчни за цялостно решение на проблема с дупките, призна той. Очаква се ремонтните дейности да започнат през април, когато времето трайно се затопли и асфалтовите бази започнат да произвеждат горещ асфалт. През зимата също се правят ремонти, но те са нетрайни, тъй като неравностите се запълват със студена асфалтова смес, коментира Коларов.

В града има няколко много разбити улици, по които вместо асфалтова вероятно ще се направи уплътнена чакълена настилка, за да издържат, докато тръгне проектът за водния цикъл в Добрич. Водният проект неизбежно ще доведе до разкопаването на много улици, не е оправдано сега да се влагат средства в цялостно преасфалтиране и затова търсим временни решения, посочи арх. Коларов като поясни, че до месец май трябва да е ясно дали този проект ще бъде одобрен за финансиране.

Той пое ангажимент обаче общината да реагира своевременно на сигнали за опасни дупки по пътната настилка, които могат да доведат до произшествия. Такива има по ул."Кирил и Методий" и на завоя от моста на бул."Добричка епопея" към бул."Трети март", даде пример той.

В Капиталовата програма на общината са заделени средства за поставяне на лежащи полицаи. Такива ще се изграждат приоритетно в зоните около училищата, посочи още зам.- кметът. След затоплянето на времето ще започне и подмяната на счупените плочки в центъра на Добрич. Ремонтът ще е за сметка на изпълнителя, тъй като обектът все още е в гаранция.

По темата за разбитите улици на Добрич получихме много коментари от жители на града. Всички мнения, предложения и сигнали, постъпили в рубриката ни "Въпросът на Дарик" вече са препратени до кметското ръководство с идеята да помогнем за правилното насочване на средствата за изкърпване на уличната мрежа.