Гимназия „Ломоносов” изпрати абитуриентите си
Гимназия „Ломоносов” изпрати абитуриентите си / netinfo

Тържество по повод изпращане на абитуриентите се състоя в Професионалната гимназия по механотехника и електротехника „М. В. Ломоносов” днес. Гости на празника бяха родители, приятели, представители на фирми-партньори. Гимназията изпраща 28 зрелостници, 16 от които се обучават в специалност „Електрообзавеждане на производството”, дневна форма, а 12 са випускниците от специалност „Компютърна техника и технологии”, задочна форма на обучение.

Директорът инж. Славка Иванова пожела на абитуриентите да носят с чест и достойнство името на гимназията, да бъдат горди ломоносовци, да следват мечтите си. Помощник-директорът и бивш класен ръководител на 12А клас инж. Ваня Тонева се върна в прочувствено слово четири години назад, когато посрещна плахите и неуверени, но мъдри с избора си свои ученици. Приветствие поднесе и класният ръководител на 12Б клас Гълъбина Стоянова.

Думи на благодарност към учителите отправиха Христо Друмев, ученик от 12А клас, председател на Ученическия съвет, и Миглена Мавродиева от задочно обучение. Инж. Иванова връчи закачливи грамоти на всеки от завършващите от Академия „Абитуриент 2015” , които те приеха с много чувство за хумор. Състоя се ритуал по предаване на знамето от випуск `2015. Зрелостниците минаха под цветната арка, след като би последният за тях звънец и пуснаха балони, пълни с пожелания и късмети. По традиция празникът бе закрит с българско хоро.