Иво Пенчев
Иво Пенчев / Дарик Добрич
Добричката структура на ПП ГЕРБ излезе с декларация по повод поисканата оставка на председателя на Общинския съвет Иво Пенчев. За оставката настояват от БСП, а точката е залегнала в дневния ред на утрешната сесия. Групата червени общински съветници смятат, че Пенчев показва липса на критичност, диалогичност и нежелание да изпълнява функциите си като председател, възложени му от Общинския съвет.
           
В ГЕРБ определят това като популизъм. Ето какво се казва в декларацията им:

"Председателят на Общинския съвет се избира по волята на общинските съветници. Преди 39 месеца местният парламент в Добрич избра Иво Пенчев за свой председател с мнозинство от три четвърти.

Готвят нова сесия за блок „Добрич“, искат оставката на Иво Пенчев

За този период Иво Пенчев представлява ОбС град Добрич с достойнство, справедливост и толерантност към всички. Той не прави разлика между съветниците по партийна линия и не изневерява на духа на колегиалност и взаимопомощ. 

Въпреки партийно шарения състав на ОбС, Иво Пенчев ръководи толерантно сесиите и работата на постоянните комисии. С присъщите си  задълбоченост и професионална експертиза, той работи за единение в местния парламент. 

Исканата оставката е единствено с популистки мотиви. Подобни деструктивни и манипулативни действия са причина за разделение и популизъм.
ПП ГЕРБ се обявява изцяло в подкрепа на председателя на Общински съвет град Добрич Иво Пенчев.