/ Община Генерал Тошево
Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров е подписал договор за финансиране на трансграничен проект „Развитие на туристическия потенциал, опазване и популяризиране на общото наследство”, който се осъществява по трансграничната програма INTERREG V-A Румъния – България 2014 – 2020, информираха от добруджанското кметство.

Нова транспортна схема стартира в Генерал Тошево

Водеща организация в проекта е Община Генерал Тошево, а партньор от румънска страна е община Мурфатлар. Общата стойност на проектното предложение е близо 1млн. 220хил.евро, от които 610 хиляди евро са за българската община.

Основната цел на проекта е да подпомогне устойчивото социално-икономическо развитие на трансграничния регион чрез увеличаване на туристическия потенциал, свързан с развитието и маркетинга на конкурентни туристически продукти.

Нова детска площадка откриха в Генерал Тошево

Дейностите по неговото изпълнение включват основен ремонт на сградите на читалищата в селата Кардам и Спасово, благоустрояване на площада пред читалището в с. Кардам, благоустрояване на прилежащото пространство около Исторически музей-Генерал Тошево, монтиране на два тотема, доставка на съвременно оборудване за трите обекта, провеждане на Дни на Генерал Тошево и Мурфатлар, съпътствани от изложби, срещи на предприемачи и фолклорни събития, провеждане на детски учебни лагери в двете страни, разработка на обща стратегия за развитие на предприемачеството и туристическия потенциал.

Срокът за изпълнение на дейностите е 24 месеца.