Ген.Тошево, Шабла и Дуранкулак отбелязват Световния ден на околната среда
Ген.Тошево, Шабла и Дуранкулак отбелязват Световния ден на околната среда / netinfo
Шест общини на територията на РИОСВ - Варна отбелязват Световния ден на околната среда – 5 юни и Зелена седмица от 3 до 6 юни. Те са Генерал Тошево, Шабла, Варна, Белослав, Девня и Провадия. В тези кметства се организират разнообразни образователни инициативи с деца от училищата и детските градини.

Програмата на ООН за околна среда обяви мотото на Световния ден на околната среда – “Да променим вредните навици! Да намалим вредните емисии на въглероден диоксид!”. Мотото насочва вниманието на обществеността към природата в световен мащаб и към набелязване на активни действия за опазването й.

Прояви за Световния ден на околната среда са предвидени в Дуранкулак, Шабла и Ген.Тошево. Ще бъдат зацветени алеите в СОУ “ Проф. Д-р Асен Златаров” в Шабла. Там ще бъде изнесена и лекция на тема “Опазване на морското биоразнообразие и ангажиране на обществеността”.

В ОУ “Св. Климент Охридски” в с. Дуранкулак ще бъдат наградени участниците в конкурса за рисунка на тема “Имаме само един дом –планетата Земя! Да я пазим чиста!”. Изложба на тема “Да опазим чиста природната среда” ще бъде открита във фоайето на община Ген.Тошево. Рисунките са на  деца от целодневните детски градини.