Езикова гимназия Гео Милев
Езикова гимназия Гео Милев / Дарик Добрич - архив
Благотворителна вечер в подкрепа на талантливите ученици на Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич ще се състои на 9 февруари от 19.30 часа в ресторант „България”.

Само през изминалата учебна година много възпитаници на гимназията бяха участници и лауреати в националните олимпиади, състезания и конкурси.

Възпитаник на Езикова гимназия с медал от национално състезание

Общо 31 ученици са се класирали за националните кръгове на олимпиадите по литература, немски, английски, руски език, информационни технологии, физика, география, история, философия. Завоювани са призови места –  2 първи, 1 четвърто, 1 осмо и др.

Гимназията има и участник в Националния отбор за Международната олимпиада по география в Белград `2017.

Ученици от учебното заведение са спечелили награди на състезанието Европейско кенгуру – по математика и чужди езици, Международен конкурс „Дигитална илюстрация” – Япония, Международно състезание по английски език Хипо във Венеция, Национално състезание по английски език между Кеймбридж училищата в България, Национално състезание по немски език на издателство Клет, Национално състезание по ИТ „Джон Атанасов”, Национално състезание по ИТ „Аз мога тук и сега”, Олимпиада по немски език към немско посолство, Национално математическо състезание между езиковите гимназии, Есенно и пролетно национално състезание по физика, Национално състезание по ключови компетентности по природни науки и др.
 
„Прекрасно е, че толкова много наши възпитаници се класират и имат възможност да участват в престижни национални и международни прояви. Това обаче изисква много средства за обезпечаване на пътуването им (което обикновено е доста далеч от Добрич), а за материални награди не може и да мислим – за тях и техните учители. Ето защо мотото на благотворителната ни вечер е тъкмо това – подкрепа за талантливите ни деца. Разчитаме на подкрепа!”, коментираха от ръководството на училището.