Елица Виденова с нова стихосбирка
Елица Виденова с нова стихосбирка / netinfo
Елица Виденова ще представи новата си книга „Хляб за утре“ днес от 18 часа в Зеления образователен център в Шабла. Това е седмият поетичен сборник на авторката. Той е разделен на два цикъла - „В подножието на есента“, където читателят ще намери изцяло нови стихове, и „Шепа зрънца“, където четиристишия връщат към предишни нейни творби.

Стиховете ще звучат с музикалния съпровод на Теофания Христова и Георги Колев.

Елица Виденова е родена на 20 май 1966 г. в гр. Батановци, Пернишко, а от 1991 г. живее и работи във Варна. Завършва висше образование във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” - магистър по масови комуникации и журналистика. Тя е сред утвърдените поетеси от новата вълна български автори със 7 поетични книги.

Има десетки публикации в местния и централния печат. Печелила е редица награди от регионални и национални конкурси за поезия, сред които националният конкурс за млади поетеси на името на Дора Габе през 1996 г. Книгата й „Бродница“ е отличена с голямата награда за поезия на името на Владимир Башев за 1998 г., а книгата й „Яж ябълки и си мълчи” получи престижната награда „Варна” за литература - 2013 г., присъждана от Община Варна за ярки постижения в областта на културата.

Стиховете й са превеждани и публикувани в престижни задгранични литературни издания на руски, украински, френски, полски, македонски, арабски, албански език.

Има 20-годишен стаж като телевизионен и радиожурналист и солиден управленски и административен опит.