Драгомир Цукев в студиото на Дарик
Драгомир Цукев в студиото на Дарик / Дарик Добрич
Радан Кънев пристига в Добрич в неделя, за да се запознае с кандидатите за депутати
Драгомир Цукев ще води листата с кандидати за народни представители от „Нова република” в Добрички избирателен район. Преподавателят по английски и френски език във ВУМ и частната гимназия „Райко Цончев” не е партиен член, не е и предложение от гражданската квота на ДСБ. Номиниран е от членове на ДСБ и кандидатурата му е чисто мажоритарна в качеството му на човек с дясно мислене и изявена гражданска позиция, обясни в ефира на Дарик общинският председател на ДСБ в Добрич Мирослав Георгиев. Самият Георгиев заема второто място в листата, на следващите места се нареждат Ивайло Петров – Областен председател на ДСБ, Милена Керанова – член на общинското ръководство на ДСБ в Добрич и Тодор Моралийски – Областен председател на ЗНС.

Предстои листата да бъде одобрена от националното ръководство на „Нова република”, но промени не се очакват, според  Георгиев. Очаква се лидерът на „Нова република” Радан Кънев лично да се запознае с кандидатите за народни представители от региона по време на посещението си в Добрич в неделя, 19 февруари.

Председателят на ДСБ - Добрич Миросва Георгиев
Дарик Добрич

„Изборът на кандидатите за народни представители се случи по  безпрецедентен за Добрич начин”, коментира Мирослав Георгиев. На учредителната конференция на „Нова република” в Добрич са били поканени всички дясномислещи хора и всеки от тях е имал правото да номинира и гласува за свой кандидат за народен представител, разказа  Георгиев. Той бе категоричен, че номинациите са били направени по абсолютно демократичен и прозрачен начин.  

„Образованието е моя кауза. Това обаче не означава, че искам да защитавам гилдията от някаква синдикална гледна точка. Аз гледам на образованието като на може би не най-важният, но единственият инструмент, който на настоящия етап може да прекрои обществото” – заяви в ефира на Дарик и водачът на листата на „Нова република” в Добрич Драгомир Цукев. За пример той даде частната гимназия „Райко Цончев”, където преподава в момента,  и където  преди месец  заедно с негови колеги, са внесли проект за иновативно училище. „Ако получим разрешението да го направим, ние ще дадем рецептата и една представителност на това, което може да бъде образованието  в цялата държава” – подчерта Цукев. 

Самият той преподава  английски и френски език повече от 30 години, 9 от които е бил преподавател  в САЩ.  През  1989 – 1990 г. заедно със свои приятели от „Пета инвалидна бригада” Драго Цукев сформира  първата пънк рок група в Добрич. По време на престоя си в Америка, Цукев  е участвал и в състава на гаражна рок група, с която  издава рок албум, който доскоро се е продавал в САЩ.