Догодина ще има трето издание на Фестивала на талантите
Догодина ще има трето издание на Фестивала на талантите / Дарик Добрич

На 1 юни 2014 година ще има трето издание на „Фестивал на талантите”, съобщиха от общината. Оттам отчетоха резултатите от проекта „Добрич – жива шевица от таланти”, по който през 2012 и 2013 година бяха усвоени близо половин милион лева по ОП”Регионално развитие”.

На 22 септември м.г. се проведе първото издание на феста за таланти, в което добричлии твориха в 7 ателиета на открито. На пл.”Демокрация” бе оформена шевица от 24 хиляди живи цветя, а специален гост на събитието бе певецът Миро. На 1 и 2 юни т.г. беше второто издание, отново с творчески ателиета, сцена за музикално и танцово изкуство и гост Христо Гърбов.

 

Община Добрич иска да запази този фестивал жив и да го направи традиционен, заяви зам.-кметът Надежда Петкова. Затова е взето решение да има и трето издание догодина. За него обаче парите ще бъдат осигурени от бюджета на кметството. Финансирането щяло да бъде далеч по-скромно от първите два фестивала, за организирането и провеждането на всеки от които са изхарчени по 70-80 хил.лева. Петкова припомни, че отделно по проекта с 40 хил.лв бе реконструиран розариумът в парка и бе доставена озвучителна апаратура за 80 хил.лв. Близо 200 хил.лева от общата сума на проекта са били изразходвани за промотирането му.