Добричките сляпо-глухи обраха медалите на Европейското във Варна
Добричките сляпо-глухи обраха медалите на Европейското във Варна / netinfo
22 медала спечелиха в спортните състезания по време на Европейските празници на сляпо-глухите десет състезатели от Добрич, съобщи председателят на добричката организация на сляпо-глухите Калинка Ковачева. 5 от медалите са златни, 6 сребърни и 11 – бронзови.

Тази година домакин на Европейските празници на сляпо-глухите е Варна. 200 участници от България, Русия, Норвегия, Англия, Шотландия и Хърватска се включиха във форума.

Освен в спорта, хората с увреждания показаха умения и в областта на изкуството и фолклора. Добричките самодейци се завърнаха с 4 първи места. Призьорите са групата за стари градски песни „Антица” с ръководител Мария Паскалева, съставът за автентичен фолклор „Добруджанка”, дуетът за стари градски песни Мария Андреева – Гинка Русева и дуетът за народни песни Мария Андреева – Станчо Добрев.

Днес е последният ден на европейските празници във Варна. Проявата се закрива със семинар на тема „Културата и спорта – средство за интеграция на сляпо –глухите в Европа”. Също днес ще бъде учредена Европейска федерация на сляпо-глухите.