Добричка и Силистренска област остават блокирани
Добричка и Силистренска област остават блокирани / Дарик Добрич

Ограничено е движението по цялата пътна мрежа за всички МПС на територията на област Добрич, съобщава АПИ. Отворен е само първокласният път Каварна-Дуранкулак за МПС до 12 т.

Ограничава се движението за всички МПС на територията на област Силистра. Там са проходими само за МПС до 3,5 т път II-23 Исперих-Окорш-Дулово и път II-49 Кубрат-Старо Село.

Затворен е и републикански път II 29 Добрич-Ген. Тошево-Кардам. ГКПП Йовково също е затворен за преминаване.

10 машини почистват пътищата в Добричко, но ще се увеличават през деня, информират от Областния съвет за сигурност.

Заради скъсан далекопровод няма електрозахранване в селата Стефан Караджа, Спасово и околните му. Има проблеми със захранването на територията на общините Добричка и Генерал Тошево, където остава бедственото положение. Няма вода в село Габер.

Жълт код заради очаквани ниски температури и поледици е обявен за 7 области в Североизточна България. Предупреждението е в сила за областите Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич и Варна. В Източна България ще продължи да духа умерен и силен вятър и там отново ще има виелици и навявания. Обстановката и в останалата част от страната обаче остава усложнена.
В сряда до обяд и в северните райони снегът ще спре, дори облачността временно ще се разкъса и намалее до слънчево. Но докато на север спира да вали, от юг ще започнат нови снеговалежи, които ще продължат и през нощта срещу четвъртък в източните райони. Максималните температури на повечето места ще са между минус 5 и 0 градуса.