Добрич се включва в седмицата на мобилността
Добрич се включва в седмицата на мобилността / netinfo

Добрич се включва в Европейската седмица на мобилността, която се провежда от днес до 22 септември. В рамките на инициативата ще се проведе допитване сред жителите на града за маршрутите, по които да бъдат изградени бъдещи велоалеи.

В четвъртък се организира кръгла маса, посветена на седмицата на мобилността. През този ден в спортен комплекс „Изида” ще са осигурени безплатни велосипеди за всички, които искат да направят велообиколка на градския парк.

В петък  тролейбусният транспорт на Добрич ще може да се ползва безплатно. Вместо с билет добричлии могат да пътуват със стикер с логото на инициативата. Осигурени са 1000 стикера, които ще бъдат раздавани на спирката пред магазин „Панчатантра”.

Седмицата на мобилността завършва на 22 септември, когато от 9.00 до 16.00 часа затворена за движение на автомобили ще бъде ул.”Максим Горки”. Ще бъдат направени замервания, които ще покажат качеството на въздуха преди затваряне на улицата и след това.

Проявите се организират от община Добрич и местния офис на иформационната мрежа Европа Директно.

Европейската седмица на мобилността  тази година преминава под мотото „Чист въздух за всички! Просто мечта или възможна реалност?”.