Добрич е домакин на международно кулинарно изложение
Добрич е домакин на международно кулинарно изложение / sxc.hu

Международно кулинарно изложение ще се проведе днес и утре в комплекс „Летен театър“ – Добрич, съобщават от Висше училище Международен колеж. 
В рамките на проявата известни шеф готвачи и любители на кулинарията ще имат възможност да демонстрират своя опит в кулинарните изкуства, да представят оригинални ястия и специалитети и да споделят иновации в храненето и ресторантьорството. Ще бъдат демонстрирани и ястия, приготвени по рецепти за здравнословно хранене.

Изложението е с вход свободен за всички граждани и гости на Добрич от 13 до 19 часа. Посетителите ще имат възможността да вкусят от кулинарните изкушения, предложени от майсторите готвачи. Освен традиционни български гозби за дегустация ще се предлагат и ястия по оригинални рецепти от Южна Америка, Африка и Азия.

Събитието се организира от Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“ с цел популяризиране на кулинарията като основен фактор за развитието на туризма. Двудневната кулинарна фиеста ще се проведе на открито и ще се заснема и излъчва на живо в интернет.