Добрич е домакин на конференция за подпомагане на малкия и среден бизнес
Добрич е домакин на конференция за подпомагане на малкия и среден бизнес / Дарик Добрич

Експерти от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия ще информират бизнеса в Добрич. Те ще участват в конференция на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.“, която ще се проведе от 9.30 часа в зала „Европа“ на Областна администрация.

Събитието се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) в България със съдействието на Областен информационен център – Добрич.

В рамките на конференцията експертите ще запознаят аудиторията с дейностите, които агенцията осъществява, ще бъдат представени новите мерки в подкрепа за намиране на външни пазари и партньори за българския бизнес. Ще бъде разяснено как се кандидатства с проекти по Националния иновационен фонд. Ще се презентира новата програма на Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия и „Майкрософт България“ „Модерният бизнес“, която е насочена към инвестиране в по-добрата конкурентоспособност, гъвкавост и ефективно управление на бизнеса за малките и средни предприятия.

От своя страна, екипът на Областен информационен център ще запознае присъстващите  с възможностите, които Европейските структурни и инвестиционни фондове предоставят пред тях.

На форума са поканени представители на общинска и областна администрация, на малкия и среден бизнес и неправителствени организации от региона.