Детелина Николова представя в Брюксел опита на Добрич по европейските проекти
Детелина Николова представя в Брюксел опита на Добрич по европейските проекти / Община Добрич - архив

Кметът на Добрич Детелина Николова участва в десетото издание на „Дни на отворените врати” на ЕК, което се открива днес в Брюксел. Това е най-голямото събитие за регионална и градска политика, провеждано в Европа и ще продължи до 11 октомври.

Кметът на Добрич Детелина Николова и още 9 делегати на Комитета на регионите от Националното сдружение на общините ще участват в работата на 97-та Пленарна сесия на Комитета на регионите. Част от темите, които ще се обсъждат по време на пленарната сесия, са «Новата многогодишна финансова рамка за периода след 2013 г.», Програма за конкурентоспособност на предприятията и  за малките и средни предприятия (2014 – 2020), „Европа в света: нов подход за финансиране на външната дейност на ЕС”.

В рамките на юбилейното издание на "Дни на отворените врати" Детелина Николова е единственият български кмет с покана за презентация относно усвояването от общините на средствата, отпуснати на България от страна на Европейската комисия. Тя ще представи обобщена информация за българските общини, както и реализираните проекти от община Добрич през последните 3 години.

На 10 октомври, на кръгла маса, организирана от Конвента на кметовете, кметът на Добрич ще участва с презентация на тема «Ролята на кохезионните инструменти и други схеми на ЕС за финансиране при осъществяването на плановете за устойчива енергия». По покана на Енержи сите на 11 октомври Детелина Николова ще представи дългосрочната визия на град Добрич за устойчива енергия до 2050 г. и изпълнението на проект IMAGINE.