/ netinfo
„Да дарим топлота“ е мотото на кампанията, която проведе Центърът за обществена подкрепа /ЦОП/ в Дулово.Тя бе проведена на територията на града и в пет от селата на общината, в които е по-голям броят на рисковите семейства и тези, с които екипът на ЦОП работи, съобщиха от пресцентъра на Община Дулово.

В Деня на народните будители откриха новото читалище "Добрич - 2017" (СНИМКИ)

Подборът на семействата, включени в кампанията, е направен със съдействието на кметовете по населени места и по редица критерии, като например: деца и семейства, живеещи на прага на бедността; деца, отпаднали или с риск от отпадане от образователната система, поради финансови затруднения на семейството; родители, които имат затруднения за посрещане на някои от нуждите на децата си, като облекло, обувки, ученически пособия и други", разказва управителят на ЦОП Магдалена Панева.

Специалистите от Центъра изказват специални благодарности за подкрепата и съдействието на кмета на община Дулово д-р Юксел Ахмед и неговия екип, а също и на кметовете в селата Черковна, Поройно, Чернолик, Правда и Секулово. От центъра благодарят и на жителите на община Дулово и фирма от Добрич, дарила дрехи и вещи.

Благодарение на тях са осигурени и раздадени вещи, необходими за семействата, за да могат да посрещнат зимата. От Центъра за обществена подкрепа уточняват, че предстоят още благотворителни инициативи.