Център за гражданска инициатива Агора-Добрич набира доброволци
Център за гражданска инициатива Агора-Добрич набира доброволци / Дарик Добрич

Набират се доброволци за облагородяване на пространството между кукления театър и читалището в Добрич, съобщават от Център за гражданска инициатива "Агора".

Дейностите ще се извършат по утвърден от община Добрич архитектурен проект с доброволния труд на жителите на града. В инициативата могат да се включат и обществени организации, посочват от център "Агора". Идеята е след ремонта това пространство да се превърне в територия на гражданите за различни инициативи, дискусии, полезни за обществото дейности и събития.

Всички желаещи да подкрепят инициативата могат да се запишат за доброволци до 5 октомври и да получат допълнителна информация на тел. 058 60 35 31, на втория етаж в сградата на читалището или на сайта www.yovkov1870.eu.

Около 200 кв.метра в пространството между читалището и кукления театър ще бъдат облагородени. Предвижда се там да бъдат поставени шатри, пейки и алпинеуми.
Средствата за подобряването на околната среда са осигурени по проект "Активни граждански общности чрез читалищата в България".