Бурни овации за новия спектакъл Жива вода на Кукления театър
Бурни овации за новия спектакъл Жива вода на Кукления театър / netinfo

С бурни овации зрителите посрещнаха новата постановка на Държавен куклен театър "Дора Габе" - "Жива вода". Тя е драматизирана по текст на Никола Русев от режисьора Красимир Ранков. Представлението е ориентирано към по-големи деца и възрастни. Актьорите на кукления театър влизат в драматични роли, а по-малка част от действието е претворено с кукли, които са дело на сценографа Наталия Гочева, в изпълнение на специалистите Елисавета Качулева и Димитър Митев. Музиката е дело на Костадин Бураджиев - ръководил ансамбъл "Добруджа" преди години и добре познат на добричката публика.

Премиерата бе последвана от бурни аплодисменти, а актьорите получиха много цветя. Сред тях има и двама дебютанти на добричка сцена - Мустафа Исмаил и Сибел Азисова, които току-що завършват Академията в Пловдив в класа на Леонард Капон и вече са назначени на щат в кукления театър. Те изпълняват главните роли в спектакъла - на Стоедин и Невянка, и бяха посрещнати в трупата за добре дошли с подаръци и пожелания "Да пият дълго от живата вода на кукленото изкуство, за да живеят 101 години!". В постановката играят още Румен Куртев, Димитър Ялнъзов, Ренета Николова, Мирослава Демирева, Теодора Желева и добре познатият драматичен актьор Стефан Киров в необичайна роля.

Сред гостите на премиерата на "Жива вода" бе кандидатът за кмет Детелина Николова, която поздрави екипа на спектакъла и припомни за дългогодишната работа в Добрич на Костадин Бураджиев и Красимир Ранков. Оказа се, че режисьорът Ранков е рожденик, което още повече повиши градуса на настроението. Той сподели, че се радва, че отново е в Добрич и че за него това представление е било и предизвикателство и отговорност. Той съшо получи подарък от екипа на театъра.