БНТ ще излъчи мачовете от Шампионската лига между Добруджа 07 и Грьонинген
БНТ ще излъчи мачовете от Шампионската лига между Добруджа 07 и Грьонинген / Дарик Добрич

Волейболната среща между Абиант Ликъргъс /Грьонинген, Холандия/ и Добруджа 07 от Шампионската лига ще се предава по БНТ HD на 2 ноември, стана ясно днес. Това се случва благодарение на шефа на Изида Младен Матеев, който е заплатил трасе за излъчване на мача. Освен това в зала 1 в МОЛ Варна се организира колективно гледане на двубоя с покани за спонсори и деятели. Подобна сбирка ще има и в Добрич, но от клуба допълнително ще я оповестят.

Утре сутринта отборът ни пътува за Кърджали за мача от третия кръг на Суперлигата с Арда в събота и след това веднага заминава за Холандия.  В неделя и понеделник волейболистите ще направят тренировки в залата в Грьонинген.

Реваншът е на 8 ноември в Двореца на спорта във Варна. Тимат на Абиант Ликъргъс ще пристигне на 6 ноември и също ще направи две тренировки в зала. Цената на билетите за срещата е 3 и 5 лева. Реваншът също ще се предава от БНТ. От клуба се надяват възможно най-много добричлии да покрепят любимците си в Двореца на спорта.

Президентът на ВК”Добруджа 07” Галин Георгиев заяви, че Шампионската лига натоварва финансово клуба доста сериозно. Двойка мачове в европейските турнири /гостуване и домакинство/ струват на клуба около 55 хил.лв. Обещана е помощ от кмета Йордан Йорданов извън бюджета, който се дава от общината на клуба.

Ето още мнения преди важните мачове:

Мирослав Живков: „Благодаря от мое име и от името на целия отбор на всички, които направиха възможно това историческо участие на Добруджа 07 в Шампионската лига – на ръководството на клуба, на спонсорите и общината. Ние в последните години показахме, че сме отбор, който се старае да си върши добре работата. Създадените ни условия дадоха добър краен резултата и възможността да станем част от европейския волейбол. Предстоят ни отговорни срещи с много добри отбори. Направили сме видеоанализ и разбор на играта на Абиант Ликъргъс,  имат сериозни изпълнители и стил на игра. Предстои ни трудна задача, ще се постараем да се подготвим по най-добрия начин. Отборът ни е много млад, аз поздравявам момчетата въпреки загубата от Пирин. Не правим трагедии, а гледаме напред, основната ни задача е след всеки мач да израстваме. Състезателите ги имаме, трябва да реализираме техните качества.

Димитър Маринков: „Възстановяването ми протича нормално, с всеки изминал ден се чувствам все по-добре. Аз съм много мотивиран да се възстановя скоро. Това, което предстои пред отбора, е много сериозно. В Шампионската лига няма слаби отбори и всяка победа там е страхотно постижение. Тренираме здраво, мотивирани сме. Имаме нови момчета, нормално е да тръгнем тежко в началото на новия сезон. И друг път не сме стартирали по най-добрия начин, но нека да бъдем оптимисти, с напредването  на сезона нещата се променят.”

Жулиен Георгиев: Отговорността, която поемам в отбора, е голяма. Благодаря на момчетата, че ми се доверяват. Заформя се доста добър колектив, всеки помага на другия, с течение на тренировките ще израстваме и ще показваме една по-добра игра. Искаме да зарадваме добричката публика.

Илия Петков: Абиант Ликъргъс е преодолим отбор. Присъствал съм на тренировка на отбора, който е на четвърто място в холандското първенство. Смятам, че като изключим първите три отбора в Холандия, у нас нивото е по-високо. Загубата от Пирин ни мотивира да покажем максимума си, ние сме готови за двубоя на 2 ноември.”

Членът на УС на волейболния клуб Веселин Велев отново постави въпроса за липсата в Добрич на зала, която да отговаря на изискванията за провеждане на срещи от европейските турнири. „Това е сериозен проблем, обществеността ни е лишена от възможността директно да гледа отбора си. Нашата работа и тази на общинското ръководство трябва да върви в посока на построяването на нова зала в Добрич. Ползата от една такава зала в Добрич е безспорна. Ако я нямаме, ще е зле за целия спорт в града”, посочи Велев. Стана ясно, че има определен терен за такава зала, която може да се използва и за други събития. Теренът е до резиденцията .

При положение че Добруджа 07 отстрани Абиант Ликъргъс, следващият съперник на добричлии ще бъде Нолико, Белгия. Първият мач е домакински, на 16 ноември и ще се играе най-вероятно в Русе, защото залата в Двореца във Варна е заета.

При загуба от холандския тим Добруджа -7 ще се състезава във втория по сила европейски турнир - за Купата на CEV. Първият мач е през декември с отбор от Финландия.

БНТ ще излъчи мачовете от Шампионската лига между Добруджа 07 и Грьонинген
netinfo