Безплатно измерване на кръвно налягане и кръвна захар за добричлии организира ГЕРБ - Добрич
Безплатно измерване на кръвно налягане и кръвна захар за добричлии организира ГЕРБ - Добрич / ГЕРБ - Добрич
През целия месец август ГЕРБ-Добрич организира безплатно измерване на кръвно налягане и кръвна захар. Инициативата се провежда за втора година и продължава през целия летен месец по искане на гражданите, тъй като много от личните лекари са в отпуск, информират от местната партийна централа.

Медицинско лице  извършва измерванията всеки делничен ден от 9,00 до 12,30 часа в офиса на ПП ГЕРБ на бул. „25 септември“ №3 /срещу „Стара къща“/. Измерването се извършва от квалифицирани медицински сестри, които се включват в кампанията на доброволен принцип. При необходимост, те съветват гражданите да потърсят личния си лекар или специалист.

През 2017 и 2018 година ГЕРБ-Добрич организира две мащабни кампании за измерване на кръвна захар. През миналата година в нея се включиха над 1200 жители от област Добрич, припомнят местните партийци.   

В отговор на проявен интерес на граждани, от началото на 2019 година всяка последна седмица на месеца в офиса на ГЕРБ-Добрич се провежда безплатно измерване на кръвно налягане и кръвна захар.