Директорът на РДПБЗН - Дообрич комисар Дарин Димитров
Директорът на РДПБЗН - Дообрич комисар Дарин Димитров / Дарик Добрич
Пожарните служби отварят врати в Седмицата на пожарната безопасност
Дни на отворени врати ще се проведат в РДПБЗН – Добрич по повод „Седмицата на пожарната безопасност” от 9-ти до 13-ти септември 2019 г. Сред предвидените мероприятия,  планирани през следващите дни, са демонстративни занятия, състезания, викторини с ученици и тържествени събрания и награждаване на служители във връзка с професионалния празник на огнеборците – 14 септември.

По-голям брой произшествия от началото на годината в област Добрич са обслужили пожарникарите спрямо същия период на 2018 г.  – 1041 срещу 740, информира директорът на РДПБЗН комисар Дарин Димитров.

Общо 743 пожара са били загасени от 1 януари до момента в областта, като 155 от тях са с материални загуби. Няма загинали при пожари, а пострадал е само един човек, сочи още статистиката. За сравнение  - през миналата година през отчетния период са загинали двама души при пожари, а пострадали са шестима.

Огнеборците в Добричко са участвали в 12 аварийно-спасителни дейности, а в 34 случаи са се отзовавали на лъжливи повиквания.

С нови съвременни пожарни автомобили са оборудвани противопожарните служби в Добрич, Каварна, Балчик и участък Кранево, каза още комисар Димитров. В Шабла, Крушари, Тервел и Генерал Тошево техниката има нужда от подмяна.

Радващо е, че все повече млади хора проявяват интерес към професията на пожарникаря, сподели още директорът на РДПБЗН. В момента  е обявен конкурс за двама служители в районните служби в Добрич и Каварна, за които са се явили над 20 кандидати, на възраст между 20 и 30 години.