БЧК - Силистра раздава храни на допълнителните групи нуждаещи се
БЧК - Силистра раздава храни на допълнителните групи нуждаещи се / Дарик, архив
Областният съвет на БЧК - Силистра, започна раздаването на хранителни пакети на лица включени в допълнителните списъци. Съгласно изготвения график в общините Силистра и Дулово раздаването започна на 2 май и ще приключи на 19май. В общините Главиница, Тутракан и Ситово акцията ще бъде от 10 май до 19 май и в общините Алфатар и Кайнарджа - от 12 май до 19 май.
 
Правоимащите групи са две. Такива са лица с установени 90 на сто трайни увреждания с чужда помощ, получили интеграционни добавки по реда на Закона за интеграция на хората с увреждания, които имат личен доход до 314 лв., към месец февруари 2017г.
 
На подпомагане подлежат и лица, получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане към месец февруари 2017 г.
 
Всеки правоимащ ще получи общо 49,800 кг. Хранителният пакет включва брашно, ориз, спагети, картофено пюре, гювеч, компот, конфитюр, месни консерви, захар, вафли. Включените лица в допълнителните списъци за област Силистра са 1741, като най-голям е техният брой в община Силистра - 854, а най-малък - в община Кайнарджа - 46 лица.