Автоконтрольор от Тутракан и синът му - с награди „Полицай на годината 2016”
Автоконтрольор от Тутракан и синът му - с награди „Полицай на годината 2016” / ОД на МВР Силистра

Младши автоконтрольорът от РУ-Тутракан Ивелин Лазаров е отличен с награда „Полицай на годината 2016". Той заема челното място в индивидуалното класиране и е първи подгласник на носителя на големия приз гл. инспектор Калин Литов от ГДБОП. Отличието му бе връчено днес на официална церемония в столицата.

Лазаров е заслужил признанието с показан висок професионализъм при опазването на обществения ред, борбата с престъпността и осигуряване безопасността на гражданите. През последната година той има в практиката си 4 случая на предложен подкуп, за да не извърши действия по служба, като по всички тях са образувани бързи полицейски производства. В актива му през годината са 5 досъдебни производства за шофиране от неправоспособни водачи, 4 - за управление на МПС в нетрезво състояние, и 3 - за водачи, седнали зад волана след употреба на наркотични вещества. През годината младшият инспектор е издал повече от 500 фиша. Той получи и „Златна карта" от Съюза на българските автомобилисти.

С първа награда за граждански принос към работата на полицията е отличен и синът на Лазаров - 9-годишният Дамян Лазаров. На 17 юли т.г. момчето намерило портфейл със сумата от около 2000 лева и без да се колебае нито за миг подало сигнал за находката, в резултат на което собственикът бил установен, а изгубените вещи - върнати. Само преди две седмици Дамян намира и портмоне с лични документи. Момчето вижда адреса на собственичката от личната карта и лично й носи изгубеното.

Церемонията „Полицай на годината" се провежда за 23-ти пореден път. Тя е съвместна инициатива на Министерството на вътрешните работи и фондация „Доверие и закрила".

Автоконтрольор от Тутракан и синът му  с награди Полицай на годината 2016
netinfo