489 нарушения на пътя установени за седмица в Силистренска област
489 нарушения на пътя установени за седмица в Силистренска област / Дарик Добрич

Мащабни полицейски проверки по спазване на правилата за движение по пътищата извършиха служители на ОД на МВР - Силистра през изтеклата седмица, съобщават оттам. Бе проведена и специализирана полицейска операция.

Проверени са 811 моторни превозни средства. Установените нарушения са 489, за които водачите са санкционирани с 99 акта и 309 фиша. Най-много - 104, са нарушенията на скоростните режими. Засечени са 27 неправоспособни водачи и 16, седнали зад волана след употреба на алкохол, като в 4 от случаите са отчетени над 1.2 промила алкохолно съдържание. Двама водачи са шофирали след употреба на наркотични вещества. Издадените електронни фишове са 360.
Шест бързи производства са започнати срещу водачи, управлявали без книжки и в едногодишния срок от наказването им по административен ред за същото провинение, а 4 други срещу шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. Бързи производства за образувани и срещу двама мъже, шофирали след употреба на наркотични вещества. В рамките на специализирана полицейска операция в Тутракан е задържана жена, предложила подкуп на пътни полицаи.