23 юни - Ден на служителя в държавната администрация
23 юни - Ден на служителя в държавната администрация / Дарик Добрич - архив

23 юни се отбелязва като Ден на служителя в държавната администрация. По този повод областният управител д-р Маргарита Новоселска поздравява служителите от всички структури и териториални звена на държавната администрация в област Добрич по случай техния професионален празник.

„Със своята ежедневна работа в осигуряването на качествено административно обслужване и предоставянето на достъпни и ефективни услуги на гражданите и бизнеса – вие изграждате публичния образ на българската администрация, давате своя принос за нейното утвърждаване и развитие в контекста на европейските критерии” – се казва в поздравителен адрес на областния управител до служителите в администрацията. Д-р Новоселска напомня на колегите си, „администрацията дължи своето съществуване на обществото и нашата обща кауза е да служим на това общество”.

23 юни е определен за Международен ден на държавната служба през 2002 г. с решение на ООН. Четири години по-късно, през 2006 г., Министерски съвет със свое решение обявява 23 юни за Ден на служителя в държавната администрация на Република България.