20 разрешителни са издадени от Община Тервел през първото полугодие на годината
20 разрешителни са издадени от Община Тервел през първото полугодие на годината / Община Тервел
20 разрешения за строеж са издадени в община Тервел през първите шест месеца на годината. Две от тях са за публична  общинска инфраструктура (реконструкция на читалище и на спортна площадка), едно е за нов църковен храм в с.Нова Камена, а седемнадесет са инвестиции на бизнеса и на граждани, информират от кметството.

Млекопреработвателното предприятие в с.Жегларци е получило две разрешения за строеж – за разширение на хладилна база и за реконструкция на склад за амбалаж. Земеделски производител от Тервел има разрешение за строеж за реконструкция на съществуващи овчарници в с.Честименско и преустройването им в кравекомплекс за 313 млекодайни крави и телета. Фирма от с.Зърнево е получила разрешение за строеж за външен водопровод на сграда за печене, опаковане и складиране на ядки. Значителна инвестиционна активност има в най-голямото по население тервелско село – Орляк. Получени са разрешения за строеж на магазин за промишлени стоки, както и за три двуетажни жилищни сгради за сезонно обитаване.

Граждани са взели разрешение за строеж за изграждане на два гаража и две пристройки към жилищни сгради в Тервел. Един собственик на къща с двор е получил разрешение за строеж на ново сградно канализационно отклонение за имота си в Тервел.

Засилена е инвестиционната активност в общината от страна на мобилни оператори и оператори на услуги, свързани с пренос на цифрова информация, информират още от кчетдтвото. Издадени са четири разрешения за строеж на базова станция на Мобилтел ЕАД, подземна оптична мрежа за селата Главанци, Каблешково и Безмер на „Телко инфраструктури“ ЕООД, за изграждане на подземна и на  стълбова мрежа от „Нетуоркс България“ ЕООД.