Библиотекари от Добричка област на обучителен семинар
Библиотекари от Добричка област на обучителен семинар / Дарик Добрич
19 библиотекари от читалищните библиотеки в Тервел, Ген. Тошево, с. Пчеларово, с. Красен, с. Кардам, Балчик, Каварна и др. се включиха в семинар за повишаване на професионалната си квалификация.
 
Библиотечният семинар включваше две сесии - Комплектуване и организация на библиотечния фонд и Иновативни практики и услуги в обществените библиотеки в отговор на новите читателски нагласи и потребности.

Обучението откри Директорът на Регионална библиотека „Дора Габе” Невяна Христова, която подчерта ролята и мястото на обществените библиотеки в развитието на информационното общество в областта.

Представените добрите практики на регионалната библиотека дадоха възможност на читалищните библиотекари от областта да взаимстват идеи за разработване и прилагане на нови услуги за местната общност.

Дискусията включваше въпроси за сътрудничество в работата, възможности за разработване на съвместни дейности, чрез които библиотеките да имат възможност да представят културно-историческото наследство на областта.

От 24 до 28 април предстои библиотечни специалисти от Регионална библиотека „Дора Габе” да посетят част от библиотеките в областта за оказване на методическа и консултантска помощ на своите колеги.