130 души от региона потърсиха информация за новите  европейски програми
130 души от региона потърсиха информация за новите европейски програми / Дарик Добрич

130 граждани са посетили мобилните щандове на Областния информационен център /ОИЦ/, за да получат актуална информация за новите възможности през програмен период 2014-2020г., съобщават експертите от Центъра.

Изнесените щандове бяха разположени във всички общини в региона в рамките на националната инициатива „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020“. Експертите отчитат повишен интерес на добруджанци към възможностите за европейско финансиране. Регистриран е най-голям интерес към оперативни програми “Развитие на човешките ресурси” и „Иновации и конкурентноспособност“.  Активно е търсена информация и в областта на туризма и културата.

В рамките на кампанията Областният информационен център подреди и изложби със снимков материал на добри практики от проекти, реализирани с европейско финансиране през изминалия програмен период в осемте общини от областта. Организирани бяха и безплатни концерти за жителите на региона. Въпреки студеното време културните събития са посетени от около 360 любители на джаза и класическата музика, посочват организаторите.