Живко Табаков
Живко Табаков / Снимка: Пресцентър
„Община Бургас да отдели средства от бюджета си в подкрепа на МВР. Такава практика има и в други морски общини“ – Тази позиция застъпи кандидатът за кмет и общински съветник Живко Табаков в поредното онлайн предаването „Избери посока на Бургас”. Именно сигурността бе основна тема тази седмица.

Според Табаков, допълнителните средства, заложени в бюджета на местната власт за МВР, през летните месеци контролът ще бъде засилен повече. Той даде за пример Несебър. „Общината отделя 200 000 лева годишно за допълнителна сигурност“, подчерта той.

И допълни: „Нужни са и повече правомощия на общинската полиция, която сега единствено събира такси и наблюдава централните бургаски улици. Нека и структурата бъде увеличена и да има такава в периферните места на града.“

Табаков отправи и предложение към общината и местния парламент да отнемат разрешителното на заведения, където е доказано, че се продават наркотици. „Едно от най-честите места за търговия на дрога са заведенията. Голяма част от дилърите си позволяват да продават именно в тях. В Наредбата за обществен ред и сигурност трябва да бъде заложено, че ако доказано в едно заведение се продават наркотици, трябва да му бъде отнет лиценза. Кметът и Общински съвет имат тези права”, каза кандидатът за кмет.