Започва пръскането срещу комари
Започва пръскането срещу комари / netinfo

От утре  в Бургас започва пръскането на зелените площи против комари, т.нар. имагоцидна обработка. Тя се извършва чрез опушване с горещ аерозол от местната Дезинфекционна станция. Обработката се прави по предварително съгласуван график с Община Бургас. За него се уведомяват своевременно гражданите, както и местното Дружество на пчеларите. Препаратите, които е използват, са безвредни за хората и домашните любимци.

Първите територии, които ще бъдат обработени на 27-и и 28-и юни, са районът около Южно Атанасовско езеро, Парк “Езеро” и Морската градина. Опушването се прави от 02 до 05 ч. При неблагоприятни метеорологични условия Дезинфекционна станция ще извърши планираното в първия подходящ ден след пропуснатия.

Предстоящата обработка е против възрастни насекоми. Иначе през цялата година общината прави ларвицидна обработка на биотопите-районите, където се развиват ларвите на комарите.

Освен това, е направена дезакаризация-обработка срещу кърлежи на зелените площи в паркове, детски и учебни заведения във всички съставни селища на общината. Особено внимание е обърнато на местата за широко обществено ползване като парк “Росенец” и парка на Минералните бани, както и на местата, където се събират животни.