Започва изграждането на газопреносна мрежа в к-с  Братя Миладинови
Започва изграждането на газопреносна мрежа в к-с Братя Миладинови / netinfo
След приключване на работата по улиците „Иван Богоров”, „Пиротска”, „Генерал Гурко”, „Хан Аспарух” и „Средна гора”, eкипи на „Бургасгаз” ЕАД продължават монтажните работи по газифициране на Бургас в изпълнение на съгласувания с Община Бургас график.

От края на май започва изграждането на газопреносна мрежа в кв. „Братя Миладинови”. По график цялата работа по поставянето на тръби в квартала ще бъде извършена в рамките на 35 дни – от 22 май до 25 юни. Строително-монтажните дейности ще започнат от ул. „Димчо Дебелянов” през улиците "Битоля", "Родопи", "София", "Шар планина" и ще завършат до Проектантска организация. Възстановяването на нарушената асфалтова настилка в газифицираните участъци ще започне на 4 юни и ще приключи на 8 август.

Заложените в графиците срокове могат да бъдат удължени в случаи на неосвободени от превозни средства участъци или неблагоприятни атмосферни условия. При възникване на ситуации, редуциращи темпа на работа, времетраенето на монтажните дейности ще се увеличи с пропуснатото работно време. Преместването на личните автомобили на гражданите и освобождаването на работните площадки от 8 до 18 часа е наложително за спазване темпа на прокопаване и възстановяване на пътните платна в газифицираните райони.

„Бургасгаз“ ЕАД се извинява на Бургазлии и гостите на гр. Бургас за причинените неудобства.