/ ThinkStock/Getty Images
Жена е измамена по класическата схема „оказване на съдействие на полицейските служители за задържането на телефонни измамници”
В резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОД на МВР-Бургас и Четвърто Районно управление на МВР, е задържан 47-годишен криминално проявен и осъждан мъж, взел в края на миналата година паричната сума от 10 480 лв., собственост на 69-годишна жена от областния град, съобщиха от полицията.

Тя е измамена по класическата схема „оказване на съдействие на полицейските служители за задържането на телефонни измамници”. Установено е, че около 15:00 часа на 4 ноември 2020 година, жената получила телефонно обаждане от мъж, представил се за „прокурор Лазаров”.

Разкриха „ало“ измама за близо 2 хил. лева в Русе

Непознатият я въвел в заблуждение, като обяснил, че се провежда специализирана полицейска операция за задържането на телефонни измамници и пенсионерката без притеснения трябва да предостави парични средства, с които да примами престъпниците за да бъдат задържани от служителите на реда.

Жената събрала сумата от 10 480 лева, поставила я в найлонова торбичка, която занесла и скрила под пейка срещу магазин „Билла” в к-с „Меден Рудник”.

Малко по-късно тя констатирала, че е измамена и алармирала полицейските служители от Четвърто Районно управление-Бургас. Проведени са множество действия по разследване на случая, като служителите от отдел „Криминална полиция” при ОД на МВР-Бургас установили самоличността на мъжа, взел парите - т.нар. „муле”, е 47-годишен криминално проявен и осъждан мъж, който е задържан за срок до 24 часа.

Той направил пълни самопризнания по случая и подробно описал начина и механизма на извършеното деяние. Съвместно със служители от Четвърто Районно управление-Бургас, е извършено претърсване в дома на 47-годишния мъж, където е открита близо половината от взетата от пенсионерката парична сума. Работата по случая продължава.