За да се спасят от наводненията: Ремонт на надлеза на Ченгенето
За да се спасят от наводненията: Ремонт на надлеза на Ченгенето / burgasnews

Областно пътно управление-Бургас се зае с ремонта на надлеза до Рибарското селище. От описанието на поръчката става ясно, че ще сменят парапетите на тротоарните блокове, плочките, асфалтовата настилка, ще се укрепи и самата конструкция на надлеза. СМР-ата са с прогнозна стойност 349 хил.лева. Дейностите включват смяна на дефектиралите от удари греди и подобрението на цялостното състояние на съоръжението, така че да бъде удължен неговия бъдещ експлоатационен период.
Надлезът не е ремонтиран повече от 20 години и вече е опасен. Инфраструктурата е разбита, преминаването е изключително трудно, а довеждащите пътища изобщо не са проектирани, както трябва, което налага тяхното разширяване и укрепване. Заради проблемите с носещата конструкция, движението на МПС -та над 3,5 тона по него е забранено.
След ремонта лентите за движение ще бъдат разширени. Проектът предвижда и изграждането на пешеходни тротоари. Нивелетата ще бъдат повдигнати, което да осигури по-добра видимост под самия надлез.
Изпълнителят ще бъде избран до края на септември, а след сключването на договор, фирмата ще има 90 дни, за да изпълни заданието.